Tofu triufeliai

300g tofu
200g juodo šokolado
4 v.š. kakavos
2 v.š. cukraus (jeigu šokoladas nesaldus - dėti daugiau)
2 v.š. sezamų (tahini) arba riešutų sviesto

  • Tofu nuspaudžiame, sudedame į plaktuvą kartu su 2 v.š. kakavos,
  • cukrumi, tahini (arba riešutų sviestu) ir išplakame iki vientisos
  • kreminės masės
  • Šokoladą sulaužome ir išlydome inde įmerktame į didesnį indą su karštu vandeniu
  • Dar karštą šokoladą iš lėto supilame į maišomą tofu masę; viską gerai išmaišius turėtų gautis standus kremas
  • Įdedame į šaldytuvą ir palaikome keletą valandų, kad pilnai sustingtų
  • Lėkštelėje paskleidžiame du šaukštus kakavos, pakabiname kaupiną arbatinį šaukštelį triufelių masės, ją perdedame į delną, sukdami suformuojame kamuoliuką ir apvoliojame kakavoje