Tofu triufeliai
300g tofu
200g juodo šokolado
4 v.š. kakavos
2 v.š. cukraus (jeigu šokoladas nesaldus - dėti daugiau)
2 v.š. sezamų (tahini) arba riešutų sviesto
- Tofu nuspaudžiame, sudedame į plaktuvą kartu su 2 v.š. kakavos,
- cukrumi, tahini (arba riešutų sviestu) ir išplakame iki vientisos
- kreminės masės
- Šokoladą sulaužome ir išlydome inde įmerktame į didesnį indą su karštu vandeniu
- Dar karštą šokoladą iš lėto supilame į maišomą tofu masę; viską gerai išmaišius turėtų gautis standus kremas
- Įdedame į šaldytuvą ir palaikome keletą valandų, kad pilnai sustingtų
- Lėkštelėje paskleidžiame du šaukštus kakavos, pakabiname kaupiną arbatinį šaukštelį triufelių masės, ją perdedame į delną, sukdami suformuojame kamuoliuką ir apvoliojame kakavoje