Tofu kamuoliukai

350g vidutinio kietumo tofu
1/2 st avižinių dribsnių
1/3 st miltų
1/2 nedidelio svogūno
1 mažos skiltelės česnako
2 v.š. sojų padažo
žiupsnelio prieskonių (pipirų, kario, pagal skonį druskos)

  • Tofu nuspaudžiame (padedame ant pjaustymo lentos, ant viršaus uždėdame nedidelį svorį ir pastatę nuožulniai paliekame apie 10 min, kad nubėgtų vandens perteklius)
  • Svogūną ir česnaką supjaustome smulkiais gabalėliais
  • Visus produktus sudedame į indą ir rankomis išminkome tirštą tešlą (turi gautis gana lipni)
  • Iš jos drėgnomis rankomis formuojame nedidelius, kąsnio dydžio rutuliukus, dedame į gerai įkaintintą aliejų ir sumažinę ugnį kepame pavartydami tol, kol pradeda gražiai ruduoti

Galime valgyti tiek vienus, tiek su garnyru, susmeigti ant pagaliukų ir pateikti kaip užkandį, dėti į sriubą ir pan.