Šokoladiniai sausainiai su graikiniais riešutais

2 st. miltų
2/3 st. kakavos
1 a.š. sodos
1/2 a.š. druskos
2/3 st. aliejaus
1 st. cukraus
2 v.š. vanilinio cukraus
4 v.š. maltų linų sėmenų
1/2 st. sojos pieno arba vandens
3/4 st. nedideliais gabalėliais susmulkinto šokolado
3/4 st. graikinių riešutų

  • Sumaišyti miltus, kakavą ir sodą. Suberti smulkintą šokoladą, graikinius riešutus.
  • Atskirame inde sumaišyti sojos pieną arba vandenį, cukrų, vanilinį cukrų, druską, maltus linus ir aliejų.
  • Maišant skystį supilti į miltus; kai tešla taps tiršta, pradėti minkyti rankomis.
  • Formuoti nedidelius (maždaug delno dydžio) sausainius ir dėti į truputį miltais pabarstytą skardą.
  • Kepti 10 min iš anksto iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Pagal Veganomicon