Pyragas su aguonomis ir kokosais

1 st. vandens
1 a.š. obuolių acto
1 1/4 st. miltų
2 v.š. krakmolo
1/2 a.š. druskos
1/3 st. aliejaus
1/2 st. cukraus
2 a.š. vanilinio cukraus
1/2 st. kokoso drožlių
1/3 st. aguonų
1/2 a.š. sodos

  • Į miltus suberiame krakmolą, sodą, kokoso drožles, aguonas ir gerai išmaišome.
  • Atskirai sumaišome vandenį, aliejų, cukrų, vanilinį cukrų, actą ir druską.
  • Skystį supilame į miltus ir išmaišome tešlą.
  • Apie 2 cm storiu paskleidžiame skardoje arba kepimo formoje ir kepame apie 15-20 minučių iš anksto iki 180C įkaitintoje orkaitėje (galima kepti ir popierinėse keksams skirtose formelėse).