Pusryčių keksiukai

1/2 st. sojos jogurto arba sojos pieno su šaukšteliu obuolių acto
1/2 st. sojos pieno
1 v.š. maltų linų sėmenų
1/4 st. aliejaus
1/3 st. cukraus
1/2 st. smulkiai kapotų konservuotų ananasų
1/3 st. skysčio iš ananasų skardinės
1/2 st. smulkiai tarkuotų morkų
tarkuota 1 apelsino žievelė
1/2 st. razinų (ar kitų džiovintų vaisių)
1 1/3 st. rupių kvietinių miltų
1 1/2 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. sodos
1 a.š. malto imbiero
1 a.š. malto cinamono
1/2 a.š. druskos

  • Sumaišome sojos jogurtą, pieną ir maltas linų sėmenis
  • Įmaišome aliejų bei cukrų, smulkiai kapotą ir gerai nuvarvintą ananasą
  • Sumetame morkas, apelsino žievelę ir razinas, gerai išmaišome
  • Įsijojame likusius produktus ir maišome tik tol, kol šie truputį sudrėksta
  • Sudedame į kepimo formeles ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min (patikriname pagaliuku)

Pagal Veganomicon