Pomidorų-ryžių sriuba su keptais česnakais ir pupelėmis
2 galvos česnako
1 v.š. alyvuogių aliejaus
1 svogūnas (smulkiai sukapotas)
1 st. rudųjų ryžių
2 lauro lapai
2 a.š. džiovintų čiobrelių
1 a.š. džiovinto mairūno
2 a.š. druskos
pipirų
2 didelės skardinės (po 800 gr) traiškytų konservuotų pomidorų arba toks pats kiekis šviežių
2 st. pupelių (baltųjų)
- Orkaitėje kepame česnaką apie 45 minutes kol suminkštėja
- Dideliame puose įkaitiname aliejų ir kepiname svogūnus, kol tampa skaidrūs.
- Sudedame ryžius ir prieskonius, pakepiname porą minučių
- Supilame pomidorus ir dar dvi skardines vandens. Užverdame.
- Verdame ant mažos ugnies, kol ryžiai suminkštėja
- Bebaigiant virti, įdedame į vienalytę masę sutrintus česnakus ir pupeles
Pagal Veganomicon