Pomidorų-ryžių sriuba su keptais česnakais ir pupelėmis

2 galvos česnako
1 v.š. alyvuogių aliejaus
1 svogūnas (smulkiai sukapotas)
1 st. rudųjų ryžių
2 lauro lapai
2 a.š. džiovintų čiobrelių
1 a.š. džiovinto mairūno
2 a.š. druskos
pipirų
2 didelės skardinės (po 800 gr) traiškytų konservuotų pomidorų arba toks pats kiekis šviežių
2 st. pupelių (baltųjų) 

  • Orkaitėje kepame česnaką apie 45 minutes  kol suminkštėja
  • Dideliame puose įkaitiname aliejų ir kepiname svogūnus, kol tampa skaidrūs.
  • Sudedame ryžius ir prieskonius, pakepiname porą minučių
  • Supilame pomidorus ir dar dvi skardines vandens. Užverdame.
  • Verdame ant mažos ugnies, kol ryžiai suminkštėja
  • Bebaigiant virti, įdedame į vienalytę masę sutrintus česnakus ir pupeles

Pagal Veganomicon