Pomidorų ir kepinto baklažano troškinys su avinžirniais
1/4 st alyvuogių aliejaus
2 dideli baklažanai (apie 1300 gramų)
1 česnakas
2 raudoni saldieji pipirai
1 svogūnas
3 skiltelės česnako
1/2 st. balto vyno
2 a.š. džiovinto kiečio arba 1 a.š. čiobrelių
1 a.š. maltos kalendros
1/2 a.š. paprikos
1 a.š. druskos
juodųjų pipirų
2 lauro lapai
1 didelė skardinė (900 ml) konservuotų pomidorų be odelių arba toks pats kiekis šviežių
2 st. virtų avinžirnių
- Baklažanus supjaustome 2 cm griežinėliais ir perpjauname kiekvieną į keturias dalis.
- Sudedame ant aliejumi pateptos skardos, apšlakstome aliejumi.
- Raudonuosius pipirus perpjauname pusiau, išimame sėklas, aptepame aliejumi, sudedame ant skardos.
- Česnaką patriname tarp rankų, kad nusiimtų "popierinis" sluoksnis (kiek nusiima, tiek pakanka), padedame jį ant skardos.
- Viską pašauname į 225 laipsnių orkaitę, kepame apie 25 minutes.
- Išimame pipirus, sudedame į dubenį ir uždengiame. Apverčiame baklažaną; jei atrodo sausas, dar pašlakstome aliejumi. Kepame dar 15 minučių.
- Dideliame puode įkaitiname aliejų ir jame pakepiname smulkiai sukapotą svogūną, kol šis šiek tiek paruduoja (apie 10-12 min).
- Sudedame tris skilteles kapoto česnako, vėliau supilame vyną, prieskonius, pakepiname penketą minučių.
- Sudedame smulkintus, supilame sultis iš skardinės; sudedame baklažaną ir avinžirnius.
- Nulupame pipiro odelę, supjaustome jį kąsnio dydžio gabalėliais ir sumetame į puodą. Sumažiname karštį ir troškiname apie 20 minučių.
- Sudedame nuluptą keptą česnaką ir leidžiame troškiniui pastovėti.
Patiekti su kukurūzų ar bulvių košę, virtais ryžiais.
Pagal Veganomicon