Pertrinta moliūgų sriuba

1 st. gabalėliais pjaustyto moliūgo
4 vidutinio dydžio bulvės
1 morka
1 svogūnas
4 skiltelės česnako
1/2 st tiršto kokosų pieno (nebūtina)
1/2 a.š. kario
1/2 a.š. druskos
žiupsnelio pipirų

  • Nulupame ir supjaustome svogūną, česnaką, į puodą įpilame truputį aliejaus ir porą minučių pakepiname.
  • Įberiame karį ir dar kiek pakepinę sudedame gabalėliais pjausytas bulves, moliūgą ir morką.
  • Užpilame tiek vandens, kad apsemtų visas daržoves ir troškiname apie 10min.
  • Nuimame nuo ugnies, palaukiame kol truputį pravės, sudedame į plaktuvą ir išmaišome iki vientisos masės.
  • Supilame atgal į puodą ir dar kartą užkaitiname iki virimo.
  • Suberiame druską, pipirus ir gerai išmaišome. Jeigu naudojame, supilame kokosų pieną.