Nekepti džiovintų vaisių ir riešutų kamuoliukai

200g datulių
50g razinų
150g avižų dribsnių
100g įvairių riešutų
50g įvairių sėklų (aguonų, linų, kanapių, sezamų, moliūgų, saulėgrąžų...)
25g kakavos
poros šaukštų kokoso drožlių apibarstymui

  • Datules ir razinas užpilti 8 šaukštais vandens, karts nuo karto pamaišant palaikyti keletą valandų, kad išbrinktų ir sumalti į tyrelę.
  • Avižinius dribsnius, riešutus ir sėklas su kavamale smulkiai sumalti, įmaišyti kakavą.
  • Į gautus miltus sudėti datulių ir razinų tyrelę ir su rankom išminkyti iki vientisos lipnios masės.
  • Su rankom formuoti rutuliukus ar kitokios formos gabaliukus ir apvolioti kokoso drožlėse.