Nekeptas anakardžių pyragas

2 st. žemės riešutų
1 1/2 st. anakardžių
2/3 st. datulių
1 vanilės ankštis arba 2 v.š. vanilinio cukraus
1/4 st. citrinos sulčių arba 1 a.š. citrinos rūgšties
1/4 st. agavos sirupo arba 1/4 st. cukraus
1/4 st. kokoso drožlių

  • Žemės riešutus ir anakardžius užmerkti šaltu vandeniu skirtinguose indeliuose; datules užpilti vandeniu, kad vos apsemtų; palikti brinkti 4 valandas.
  • Išbrinkusius riešutus perplauti nauju vandeniu ir palikti nusivarvėti; vandenį, kuriame mirko datulės, nupilti į atskirą indelį.
  • Žemės riešutus kuo smulkiau sumalti, sudėti datules ir su rankom išminkyti.
  • Apvalų pyragams skirtą indą pabarstyti kokoso drožlėmis ir jame tolygiai paskleisti žemės riešutų masę.
  • Smulkiai sumalti anakardžius, įpilti nuo datulių likusį vandenį, citrinos sultis, agavos sirupą, smulkiai sumaltą vanilę arba vanilinį cukrų; viską gerai išmaišyti.
  • Sudėti į indą ant žemės riešutų masės, lygiai paskleisti.
  • Įdėti bent valandai į šaldytuvą.