Moliūgo, lęšių ir ryžių troškinys

1 st. nedideliais gabalėliais pjaustyto moliūgo
1/4 st. lęšių
1 st. virtų ryžių
3-4 skiltelės česnako
1/2 a.š. kario
1/3 a.š. druskos
žiupsnelis pipirų

  • Lęšius užpilti šaltu vandeniu ir brinkinti bent 6 valandas.
  • Česnakus nulupti, nesmulkiai supjaustyti, sudėti į keptuvę ir porą minučių pakepti aliejuje.
  • Sudėti moliūgo gabalėlius, pakepti 4-5 minutes, apibarstyti kariu, užpilti puse stilinės vandens ir sudėti lęšius
  • Uždengus troškinti apie 10 min. kol lęšiai taps minkšti
  • Galiausiai sudėti virtus ryžius, gerai viską išmaišyti, įdėti druskos ir pipirų.