Minkšti avižiniai sausainiai

1/2 st. aliejaus
1/3 st. dirbtinio medaus
1/3 st. sojos pieno
1/3 - 1/2 st. cukraus
1 a.š. vanilės
2 1/3 st. rupių miltų
3/4 a.š. sodos
1/2 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. cinamono
1/2 a.š. muskato
1/2 a.š. kvapiųjų pipirų
1/2 a.š. druskos
2 st. avižų dribsnių
1 1/2 st razinų (nebūtina)

  • Sumaišome šlapius produktus ir cukrų iki vientisos masės
  • Įsijojame miltus, sodą, kepimo miltelius, prieskonius ir druską
  • Kai tešla pasidaro lipni, įmaišome razinas ir avižas.
  • Formuojame graikinio riešuto dydžio rutuliukus, šiek tiek suplojame, kepame 175 laipsnių temperatūroje 10-12 minučių (kol lengvai paruduoja).

Pagal Veganomicon