Minkštas obuolių pyragas

2 st. kvietinių miltų (pusė jų gali būti rupaus malimo)
2 didelių arba 3 mažesnių obuolių
¾ st. cukraus
¾ st. aliejaus
½ st. vandens
1 a.š. sodos
žiupsnio druskos
¾ a.š. cinamono
¾ a.š. maltų gvazdikėlių

  • Sumaišome miltus, sodą ir prieskonius.
  • Atskirame inde sumaišome cukrų, druską, vandenį, aliejų ir supilame į miltus.
  • Obuolius supjaustome, sumalame į košelę ir sudėję į tešlą gerai išmaišome.
  • Tešlą nestoru sluoksniu (apie 2cm) paskleidžiame skardoje arba kepimo formoje ir kepame apie 20-25 minutes iš anksto iki 180C įkaitintoje orkaitėje kol gražiai paruduos (galima kepti ir popierinėse keksams skirtose formelėse).

Idėja - The Post Punk Kitchen