Lęšių maltiniai su moliūgų sėklų plutele

3/4 st. lęšių
1 1/2 st. vandens
2 lauro lapai
1 a.š. kalendros
1 stambiai pjaustytas svogūnas
3 skiltelės česnako
1/2 a.š. druskos
1 a.š. obuolių acto
1 a.š. kario prieskonių
1 1/2 st. maltų džiūvėsėlių
1 smulkiais kubeliais pjaustytas saliero stiebas
1/2 st. maltų moliūgo sėklų
2 v.š. aliejaus (kepimui)

  • Išverdame lęšius kartu su svogūnais, česnakais, lauro lapais, kalendros sėklomis (verdame, kol svogūnai ir lęšiai suminkštėja, o puode nebelieka vandens). Išimame lauro lapus.
  • Puodo turinį drauge su kitais produktais (išskyrus salierą, moliūgo sėklas ir aliejų) sumalame smulkintuvu iki gana vientisos masės. Įmaišome salierą.
  • Padedame į šaldytuvą mažiausiai valandai (masė taps lengviau formuojama)
  • Maltas moliūgo sėklas išpilame į lėkštę. Iš masės formuojame maltinukus (kiekvienam maltinukui reikia apie 1/3 stiklinės masės), apvoliojame sėklose ir kepame aliejuje apie 5-10 minučių kiekvienai pusei. Sušilę maltiniai tampa minkštoki, todėl apversti reik atsargiai.

Patiekti su padažu. Garnyrui tinka salotos, bulvės, virti ryžiai.

Idėja iš Vive Le Vegan