Lęšių ir avinžirnių troškinys

3 v.š. aliejaus
1 a.š. garstyčių sėklų
1 a.š. kuminų
1 didelis smulkiai pjaustytas svogūnas
2 skiltelės česnako
2 morkos
1/2 a.š. ciberžolės
žiupsnelis druskos
1/2 a.š. maltų gvazdikėlių
1/2 a.š. cinamono
1/8 a.š. malto muskato
1 v.š. čiobrelių
2 lauro lapai
1 džiovintas aštrusis pipiras
3 st. kapotų pomidorų
1/2 st vyno
250 g virtų avinžirnių
250 g nevirtų lęšių (rudų arba žalių)
1 st anakardžių
1 citrinos sultys
1/4 st kapotos kalendros
juodųjų pipirų

  • Gerai įkaitintoje keptuvėje pakepiname garstyčių sėklas.
  • Kai jos ima sproginėti, sudedame kuminų sėklas, leidžiame joms paspragėti (tik keletą sekundžių)
  • Sudedame svogūnus, morkas, prieskonius, gerai išmaišome. Sumažiname ugnį.
  • Kai svogūnai suminkštėja, supilame pomidorus ir vyną. Pakepiname 5 minutes.
  • Sudedame avinžirnius, lęšius, 3 st vandens.
  • Užverdame ir verdame, kol lęšiai suminkštėja (apie pusvalandį). Jeigu reikia, įpilame daugiau vandens.
  • Galiausiai sumetame kalendrą, citrinos sultis ir pipirus.

Patiekti su ryžiais.

Pagal Alternative Vegan