Lęšių ir pomidorų sriuba

3/4 st. lęšių
1 1/2 st. gabalėliais pjaustytų pomidorų
2 bulvių
4 skiltelių česnako
1 vidutinio svogūno
1/2 a.š. kario prieskonių
saujos smulkintų petražolių
žiupsnelio druskos, pipirų

  • Lęšius užmerkiame vandeniu ir paliekame bent valandai brinkti.
  • Svogūną ir česnakus smulkiai supjaustome, sudedame į puodą su trupučiu aliejaus ir pakepiname ant nedidelės ugnies apie 10 min.
  • Suberiame kario prieskonius ir pakepiname dar keletą minučių.
  • Bulves supjaustome gabalėliais, suberiame kartu su lęšiais į puodą, užpilame apie 3 st. vandens, išmaišome ir verdame apie 10 min, kol lęšiai taps minkšti.
  • Sudedame supjaustytus pomidorus, paverdame porą minučių ir nukeliame nuo ugnies.
  • Suberiame smulkintas petražoles, druską, pipirus ir gerai išmaišome.