Kepti sojos kubeliai

Maždaug trims porcijoms reikės:

apie 30 sojos kubelių arba 15 lakštų
3 v.š. sojos padažo
2 cm šviežios imbiero šaknies arba 1 a.š. miltelių
1 v.š. miltų
1 v.š. krakmolo

  • Soją užpilti karštu vandeniu ir palaikyti apie porą valandų (galima ir per naktį).
  • Vandenį nupilti, rankomis išspausti iš kubelių likusį vandenį.
  • Sudėti į atskirą indą, apšlakstyti sojų padažu, smulkiai sutarkuotu imbieru, suberti miltus, krakmolą ir atsargiai išmaišyti (stengtis nesutrinti kubelių, nes jie būna birūs).
  • Į puodą ar keptuvę įpilti tiek aliejaus, kad apsemtų kubelius, ir pamaišant kepti ant mažos ugnies kol apskrus.
  • Išimant nuspausti įsigėrusį aliejų.

Patiekti su ryžiais, daržovėmis. Puikiai tinka tirštas saldžiasūris sojų padažas.