Grybų-graikinių riešutų paštetas

3 v.š. alyvuogių aliejaus
1 st kapoto svogūno
3 skiltelės česnako
1 a.š. džiovinto čiobrelio
1 a.š. džiovinto rozmarino
3/4 a.š. druskos
juodųjų pipirų
apie 450 g pievagrybių
1 st švelniai skrudintų graikinių riešutų
3/4 st virtų baltųjų pupelių
1 a.š. balzaminio acto
iki 1/4 st šalto daržovių sultinio

  • 2 šauktuose aliejaus pakepiname svogūnus, kol tampa skaidrūs.
  • Suberiame česnaką ir prieskonius, išmaišome, sumetame grybus ir kepiname 7-10 min, kol suminkštėja.
  • Sutriname riešutus į miltus.
  • Į trintuvę sudedame visus likusius produktus (išskyrus sultinį) ir smulkiname iki vientisos masės.
  • Po šaukštą supilame sultinį, kol gauname vientisą tiršta, tačiau tepamą masę.
  • Prieš valgant bent valandą palaikyti šaltai.