Grybų-graikinių riešutų paštetas
3 v.š. alyvuogių aliejaus
1 st kapoto svogūno
3 skiltelės česnako
1 a.š. džiovinto čiobrelio
1 a.š. džiovinto rozmarino
3/4 a.š. druskos
juodųjų pipirų
apie 450 g pievagrybių
1 st švelniai skrudintų graikinių riešutų
3/4 st virtų baltųjų pupelių
1 a.š. balzaminio acto
iki 1/4 st šalto daržovių sultinio
- 2 šauktuose aliejaus pakepiname svogūnus, kol tampa skaidrūs.
- Suberiame česnaką ir prieskonius, išmaišome, sumetame grybus ir kepiname 7-10 min, kol suminkštėja.
- Sutriname riešutus į miltus.
- Į trintuvę sudedame visus likusius produktus (išskyrus sultinį) ir smulkiname iki vientisos masės.
- Po šaukštą supilame sultinį, kol gauname vientisą tiršta, tačiau tepamą masę.
- Prieš valgant bent valandą palaikyti šaltai.