Grikiniai kepsneliai

2 st. grikių
1 st. lukštentų saulėgrąžų
3 v.š. krakmolo
3 v.š. kvietinių miltų
pagal skonį druskos, pipirų.

  • Grikius užpilame šaltu vandeniu ir paliekame kelioms valandoms, kad išbrinktų
  • Nukošiame, sudedame į puodą, užpilame nauju vandeniu, užviriname ir užsukę ugnį dar apie dešimt minučių palaikome karštai
  • Nupilame perteklinį vandenį ir paliekame atvėsti
  • Sudedame saulėgrąžas, krakmolą, miltus, prieskonius ir gerai išminkome, kad gautųsi nebiri prie rankų limpanti tešla; jeigu reikia, įdedame šiek tiek daugiau miltų
  • Formuojame kepsnelius ir kepame aliejuje kol gražiai apskrus.

Tinka su šviežiomis ar konservuotomis daržovėmis, įvairiais padažais, bulvėmis, ryžiais.