Grikiniai blynai

1 1/2 st sojų pieno
2 a.š. obuolių acto
1/2 st šilto vandens
1 a.š. cukraus
1 pakelis sausų mielių
1 v.š. maltų linų sėmenų
1/2 st grikių miltų
1/2 st avinžirnių miltų (galima pakeisti žirnių miltais)
1/2 a.š. druskos
2 v.š. alyvuogių aliejaus 

  • Sojos pieną sumaišome su actu.
  • Vandenyje ištirpiname cukrų, suberiame mieles ir palaukiame, kol suputoja.
  • Į pieną sudedame maltus linų sėmenis, išmaišome.
  • Kitame inde sumaišome likusius produktus, į juos įmaišome sojos pieno mišinį ir gerai išsukame.
  • Supilame mielių mišinį, išmaišome, uždengiame rankšluosčiu ir šiltoje vietoje paliekame valandai.
  • Kepame keptuvėje ant vidutinės ugnies.

Tinka tiek su saldžiais (uogiene, džemu), tiek su sūriais (grybų, krapų) padažais.

Pagal Veganomicon