Falafeliai

2 st avinžirnių
3 v.š. kvietinių miltų
saujos šviežių arba šaldytų petražolių
1 nedidelio svogūno
4 skiltelių česnako
1 a.š. druskos
1 a.š. sodos
1/2 a.š. maltų kuminų (nebūtina)
pagal skonį pipirų 

  • Avinžirnius iš vakaro užpilame vandeniu ir paliekame per naktį brinkti.
  • Sudedame į rankinę malyklę arba virtuvės kombainą ir sumalame kol nelieka stambių gabaliukų.
  • Nulupame ir smulkiai supjaustome svogūną ir česnaką.
  • Į avinžirnių masę sudedame svogūną, česnaką, miltus, sodą, prieskonius (jeigu tešla per sausa, įpilame kelis šaukštus vandens).
  • Formuojame nedidelius kamuoliukus arba kepsnelius ir kepame aliejuje kol gražiai apskrus.

Tinka su daržovėmis, bulvėmis, padažu.

Eksperimentams: vietoje avinžirnių galima naudoti iki miltų su kavamale sumaltus nevirtus lęšius.