Citrininis pyragas su aguonomis

2 st. miltų
1 st. cukraus
1 vidutinės citrinos
1 v.š. kepimo miltelių
5 v.š. aguonų
7 v.š. aliejaus
3/4 st. vandens 

  • Miltus sumaišome su kepimo milteliais.
  • Su smulkia tarka nutarkuojame citrinos žievelę, tada ją perpjauname per pusę ir išspaudžiame sultis kartu su minkštimu.
  • Atskirame inde sumaišome tarkuotą citrinos žievelę, sultis, cukrų, aliejų ir viską supilame kartu su vandeniu į miltų mišinį.
  • Išmaišę vidutinio tirštumo tešlą, 2/3 jos supilame į miltais pabarstytą formą, o į likusią įmaišome sezamus ir paskleidžiame ant ankščiau supiltos viršaus.
  • Kepame iš anksto iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kol į pyragą įkištą medinį pagaliuką ištraukiame sausą.