Cholent

2 v.š. aliejaus
2 vidutiniai svogūnai
4 skiltelės česnako
1/2 a.š. čiobrelių
1 a.š. kmynų
1 a.š. druskos
juodųjų pipirų
1/2 st. vyno
2 lauro lapai
1/2 st. lęšių
1 st. morkų, supjaustytų 1 cm storio griežinėliais
4 bulvės
6-8 v.š. pomidorų padažo
3 st. vandens
1 st. sojos kubelių
1 st. šaldytų žaliųjų žirnelių
1 1/2 st. (arba 1 skardinė) raudonųjų pupelių 

  • Svogūnus pakepiname, kol tampa skaidrūs.
  • Sudedame česnaką, prieskonius, druską. Pakepiname dar minutę.
  • Supilame vyną, gerai išmaišome
  • Sudedame likusius produktus (išskyrus žirnius ir pupeles), užverdame ir ant silpnos ugnies verdame apie pusvalandį, kol išverda bulvės ir morkos.
  • Supilame pupeles ir žirnius, paverdame, kol sušyla.

Patiekti galima su duona, duoniukais/macais, ryžiais ar kinva.

Pagal Veganomicon