Blyneliai su bulvių-špinatų įdaru

Lietiniai:
1 1/2 st sojų pieno
1/2 st vandens
3/4 st miltų
1/4 st avinžirnių miltų
1 v.š. krakmolo
1/2 a.š. druskos

  • Sumaišome sausus produktus
  • Įpilame trečdalį sojos pieno ir gerai išmaišome, kad neliktų miltų gumuliukų
  • Supilame likusį sojos pieną ir vėl gerai išmaišome
  • Paliekame bent valandai pastovėti (į tą laiką galima paruošti įdarą)
  • Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje, kiekvienam lietiniui sunaudojame apie 1/3 - 1/2 st. blendinio.
  • Iškepusius lietinius sukrauname į stirtą ir apdengiame rankšluosčiu, kad neišdžiūtų.

Bulvių-špinatų įdaras:
2 vidutinio dydžio bulvės
2 v.š. aliejaus
1 svogūnas
1 a.š. kmynų
400-500 gramų pjaustytų špinatų
maltų pipirų
druskos

  • Išverdame bulves, jas sutriname
  • Aliejuje ant vidutinės ugnies kepiname svogūnus, kol jie tampa minkšti ir auksinės-rudos spalvos (apie 15 min.)
  • Į keptuvę suberiame kmynus, po truputį sudedame špinatus - įdedame vieną porciją, palaukiame, kol visiškai suglebs, tada dedame kitą
  • Įmaišome šį mišinį į bulves, įberiame pipirų ir druskos 
  • Ant kiekvieno lietinio dedame šiek tiek įdaro, sulankstome
  • Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ar ištirpdome šiek tiek margarino
  • Apkepame blynelius po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės. Patiekiame iš karto.

Idėjos padažui: grybų padažas, garstyčių padažas, krapų-tahini padažas, nesaldinta obuolienė.

Pagal Veganomicon