Bandelės su cinamonu

4 a.š. sausų mielių
2 st. vandens
2 st. cukraus
1 2/3 st. aliejaus
2 a.š. druskos
6 st. miltų
3 v.š. cinamono

  • Mieles užpilame viena stikline šilto vandens, išmaišome ir paliekame kelioms minutėms pastovėti.
  • Į indą įpilame stiklinę vandens, suberiame 2/3 st. cukraus, druską, 2/3 st. aliejaus ir gerai išmaišome.
  • Supilame mieles ir įbėrę 4 st. miltų gerai išmaišome.
  • Supilame likusias 2 st. miltų, maišome, o kai tešla tampa per tiršta, perdedame ją ant miltais pabarstyto stalo stalo ir minkome rankomis bent 8-10 min kol tampa elastinga.
  • Įdedame atgal į indą, užklojame rankšluosčiu, kad neišdžiūtų ir paliekame šiltesnėje vietoje valandai pakilti.
  • Iškilusią tešlą paminkome dar 1-2 min ir iškočiojame maždaug 1 cm storumu stačiakampio formos.
  • Ant viršaus lygiai paskleidžiame 1/2 st. aliejaus, ant viršaus užbarstome 1 st. cukraus ir cinamoną.
  • Paspausdami susukame tešlą į vyniotinį.
  • Į skardą aukštesniais kraštais tolygiai paskleidžiame 1/2 st. aliejaus ir 1/3 st. cukraus.
  • Vyniotinį supjaustome į maždaug 15 dalių, sudedame į skardą ir paliekame valandai pakilti.
  • Kepame iš anksto iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min kol viršus gražiai paruduoja.

Pagal VeganYumYum.com