Aloo Matar (indiškas bulvių ir žirnelių troškinys)

1/4 st. aliejaus

Pirmas prieskonių mišinys:
2 lauro lapai
3/4 cinamono lazdelės (sulaužyti gabaliukais)
6 gvazdikėliai
8 kardamono ankštys

1/2 st. smulkiai sukapoto svogūno
1 v.š. tarkuoto imbiero (šviežio)
4 skiltelės išspausto česnako

Antras prieskonių mišinys:
1-2 mažos žaliosios aitriosios paprikos arba 2 džiovinti aitrieji pipirai
1 a.š. kumino (indiško kmyno)

1 1/2 st. kubeliais supjaustytų pomidorų (galima naudoti ir konservuotus, ir šviežius)
1/4 st. vandens

Trečias prieskonių mišinys
1 a.š. ciberžolės
1 a.š. kalendros
1/2 a.š. čili miltelių
1 a.š. druskos

2 bulvės (apie 400g), nuskustos ir sukapotos maždaug 1 cm kubeliais
1 st. šaldytų žirnelių
1/4 st anakardžių, smulkintuvu sutrintų su 1/4 st vandens

Ketvirtas prieskonių mišinys
1/2 a.š. džiovintų ožragės lapų
1/2 a.š. Garam Masala

  • Dideliame puode įkaitiname aliejų ir jame pakepiname pirmąjį prieskonių mišinį 2-3 minutes, kol lauro lapai ir kardamono ankštys pakeis spalvą
  • Sudedame svogūną, česnaką, imbierą ir antrąjį prieskonių mišinį; kepiname, kol svogūnas paruduoja
  • Sudedame kuminus, vėliau - pomidorus, 3 prieskonių mišinį, gerai išmaišome ir ant vidutinės ugnies verdame 15-20 min.
  • Tuo metu atskirai išverdame bulves
  • Kai prieskonių-pomidorų mišinio paviršiuje ima kauptis aliejaus "balutės" (jeigu tai nevyksta, reikia įmaišyti dar šiek tiek aliejaus), supilame anakardžių "grietinėlę", žirnius ir nusunktas bulves; jei mišinys atrodo per tirštas, įpilame vandens
  • Įmaišome ožragės lapus ir Garam Masala; leidžiame pavirti dar 2-4 minutes
  • Patiekiame su roti (indiška duona) arba ryžiais